Новини
Інфраструктура

Тротуари, прибудинкові, дитячі майданчики: чим займаються мери міст Хмельниччини

“Для зручності хмельничан активно будуємо тротуари і пішохідні доріжки“, – звітує міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

У обласному центрі кипить робота. Активно проходять капітальні ремонти вулиць і прибудинкових територій, облаштування велодоріжок, будуються нові тротуари.

Тільки цього тижня тривають роботи на вулиці Курчатова, Гагаріна, Парковій, Бажана, Ломоносова, Залізняка, Гавришка, Купріна.

Очільник Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич на свої сторінці у соцмережі повідомляє про роботи з благоустрою міста. Зокрема, нещодавно розпочався ремонт двох дворів на Грушевського 74-76. Також проводиться ремонт провулку Бульварний. Ведуться підготовчі роботи до відновлення вулиці Шмідта.

Не забули у Кам’янці і про дитячі майданчики. Цього року два дитячих комплекси вже встановлено на вул. 30 років Перемоги, 10 і Лєрмонтова, 5. Аналогічні проєкти будуть втілені ще на Вокзальній, 91, Панівецькій, 13, Татарській, Нігинському шосе, 34, 30 років Перемоги, 1. Крім того, за зверненням міського голови, на чергову сесію міської ради виноситься питання про встановлення майданчика на Смірнова.

Ремонт тротуарів – топ-тренд благоустрою міст Хмельниччини цього літа.

Славута також активно облаштовує пішохідні зони:

Поки комунальні служби проводять косіння прибудинкових територій, обслуговування мереж та запірної арматури по котельням міста, ремонт мʼякої покрівлі, виконуються інші роботи, повʼязані із підтримкою благоустрою та житлового фонду, міський голова Василь Сидор інспектує місто і надає нові доручененя комунальникам. Зокрема, заплановане розміщення дитячого та спортивного майданчиків на вул. Острозька та Здоровʼя.

З наступного тижня підрядною організацією будуть розпочаті роботи щодо реконструкції обʼєктів благоустрою вул. Садова та Ізяславська, де передбачено улаштування дорожнього покриття, тротуарів, стоянок тощо. Крім того, виконавчим комітетом Славутської міської ради розроблено проєктно-кошторисну документацію щодо аналогічних робіт на вул. Гвардійська. 

Міський голова Деражні Андрій Ковпак дбає не лише про пішоходів, а й водіїв. На свої сторінці у Фейсбуці він прозвітував про облаштування тротуаром переходу з вулиці Робітнича до мікрорайону “Цукровиків”. Також поділився більш амбітними планами: у Деражні капітально відремонтують дорогу, що проходить через місто і сполучає Голосків та Луку Барську (автомобільної дороги Т-23-10).

У Шепетівці міська рада продовжує капітальний ремонт спортивного залу навчально-виховного комплексу №3 у складі «Загальноосвітня школа I-III ступенів ім. Н. Рибака та ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою».

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter