Новини
Екологія

В Ізяславському лісгоспі активно борються з «двоногими» шкідниками

В Ізяславському лісовому господарстві спеціальні мобільні групи, які оснащені необхідними технічними засобами, постійно здійснюють патрулювання лісового фонду підприємства.

Рейди лісівників – справа системна, однак це лише частина роботи з охороні лісу. Взагалі робота по боротьбі з «двоногими» шкідниками дуже нагадує роботу прикордонників. Окрім патрулювання лісівники також влаштовують засідки на браконьєрів і крадіїв лісу, супроводжують підозрілі автомобілі, цікавляться метою відвідування лісу у межах заповідних та відтворювальних ділянок. Вся ця величезна робота проводиться з однією метою – зберегти ліс та його мешканців для нащадків.

До складу рейдових бригад входять працівники лісової охорони. В окремих випадках залучаються представники правоохоронних органів та надзвичайники.

У першій половині 2020 року було здійснено 96 оперативних виїздів та складено 1 адмінпротокол зі штрафом на 340 гривень.

Лісове господарство закликає не бути байдужими до оточуючого нас світу й до того, що діється у ньому. Спалити ліс може найменша жарина – щоб його відновити, потрібні роки й титанічні зусилля багатьох людей. Тільки дбайливе, господарське ставлення до зелених «легенів» планети дозволить вільно, на груди дихати свіжим повітрям і нам, і нашим дітям, радіти затінку й красі лісів та парків, жити в квітучому світі, а не серед пустелі.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter