Новини
Здоров’я

Керівництво Хмельниччини представило нові заходи з запобігання поширенню COVID-19

Напередодні голова ХОДА Дмитро Габінет представив рішення засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Отож, з метою запобігання поширенню на території Хмельницької області гострої респіраторної хвороби COVID-19 громаді Хмельниччини спеціалісти рекомендують утриматися від направлення дітей до «Українського дитячого центру «Молода гвардія»» міста Одеса, «Міжнародного дитячого центру «Артек»» м. Київ, позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Лісова пісня» Кам’янець-Подільського району та оздоровчо-спортивного табору «Лісотехнік» Березанського району Миколаївської області.

Крім того, на Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації було покладено проведення роз’яснювальної роботи та забезпечення належного контролю за організацією роботи ПМСД щодо порядку здійснення медичного нагляду за контактними особами, які знаходяться на самоізоляції.

Організацію та проведення перевірок щодо дотримання протиепідемічних заходів при здійсненні пасажирських перевезень автомобільним та залізничним транспортом обласний владний апарат поклав на Головне управління Національної поліції у Хмельницькій області спільно з управлінням патрульної поліції у Хмельницькій області та управлінням Укртрансбезпеки в області.

Забезпечення широкої роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств установ та організацій щодо здійснення протиепідемічних заходів по недопущенню розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 було делеговано головам районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування .

В контексті даного питання, в рамках звіту голови ОДА за липень 2020 року, було зазначено, що звітній період на забезпечення протидії

поширенню в області COVID-19 було придбано та поставлено в область засобів індивідуального захисту на суму 2,7 млн грн, з них за кошти обласного бюджету – 1,307 млн грн.

Загальна сума коштів обласного бюджету на закупівлю лікарських засобів та  тест-систем для імуноферментного аналізу склала 1,5 млн.грн.

Хмельниччина за рахунок  державних поставок отримала 17 упаковок дороговартісного препарату “Алувіа” на суму 27118 грн

Автор: Ольга Нікітіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter