Новини
Екологія

На Хмельниччині перевіряють мисливців

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області проведені рейдові перевірки на території Красилівського, Деражнянського, Хмельницького, Ярмолинецького Дунаєвецького та Летичівського районів.

В перші дні сезону полювання на пернату дичину, а саме 08 та 09 серпня, було перевірено 28 мисливців, на дев’ять з яких складено протоколи за частиною 1 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

“Крім того, під час проведення рейдових заходів було виявлено порушення правил рибальства (частина 3 статті 85 КУпАП) та порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного світу (частина 1 статті 88-1 КУпАП). За результатами перевірок, 10 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. По одному з порушників матеріали направлені до суду”, – повідомили інспектори.

Нагадуємо, що за порушення правил полювання, яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в контрольній картці обліку добутої дичини – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 102 грн. до 1020 грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від тридцяти до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн до 1530 грн.).

А за повторне порушення закону на порушників чекатимутьне лише чималі фінансові витрати, а й конфіскація рушниці та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення або позбавлення права полювання на строк до трьох років.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter