Новини
Бізнес

Підприємниця з Хмельницького виграла пів мільйона гривень на розвиток бізнесу

На отримані грантові кошти хмельничанка Альона Шибунько планує взяти в оренду землю та закинуте приміщення, аби масштабувати свій бізнес.

14 серпня вся Україна дізналася імена другої п’ятірки фіналістів проєкту “Мільйони добрих справ”, які отримали кошти на розвиток власної справи від компанії. З понад 1500 заявок, що надійшли для участі у проєкті, до другого фіналу потрапили 10 підприємців, які презентували свої бізнес-ідеї членам журі, в надії отримати грант у розмірі до 500 тис. грн на власну справу.

Проєкт переріс у реаліті-шоу, в якому підприємці змагаються за гранти на розвиток власного бізнесу.

Впродовж зйомок судді, учасники та знімальна група реаліті-шоу переживали за півфіналістів, раділи їх перемогам та підтримували у часи невдач. Всі десятеро учасників другого півфіналу стали прикладом для сотень підприємців по всій країні.

При відборі переможців судді — заступники генерального директора «Епіцентр К» Вадим Лозовий, Володимир Гончаров, Борис Артарі-Колумб та представник громадської організації «За Конкретні Справи» Уляна Ткаченко — враховували масштабування, прибутковість, швидкість розвитку та вплив бізнесу на загальну економіку регіону.

«Проєкт “Мільйони добрих справ” — це відмінна можливість для тих, у кого вже давно зріє бізнес-ідея, але для її втілення в життя необхідна допомога, – зазначає Ірина Шинкаренко, заступник голови ТОВ «Епіцентр К» з питань реклами, маркетингу, зв’язків з громадськістю та ЗМІ. — Учасники не обмежені нічим, навіть віком. Головна вимога c велике бажання втілити свою бізнес-ідею в життя. Загалом мережа «Епіцентр» надасть у якості грантів до 10 млн гривень 20 українським підприємцям та тим, хто тільки розпочинає власну справу. Паралельно на каналі «Епіцентр» у YouTube триватиме незалежне голосування за приз глядацьких симпатій.  Тому ми заохочуємо українських підприємців подавати свої заявки на гранти та неодмінно вірити в перемогу».

В результаті мрії п’яти підприємців з різних куточків України, які вірили в себе і свій бізнес, стали реальністю.

Серед тих, хто отримав грантові кошти на розвиток бізнесу, Альона Шибунько з Хмельницького. Жінка – власниця равликової ферми, де розводять цей смачний, поживний та корисний делікатес, що має попит у країнах Європи. Сьогодні ферма Альони невелика, займає площу 30 соток та має окреме приміщення (маточник), де равлики розмножуються. Але плани у підприємниці амбітні — взяти в оренду пустуючи пагорби й закинутий корівник та масштабувати свій бізнес.

“Сподіваюсь, що скоро рідні хмельничани та усі українці зможуть скуштувати цей незвичайний делікатес з нашої ферми, яку ми розбудуємо завдяки гранту від компанії “Епіцентр”, – зазначила Альона, яка впевнена, що в майбутньому її ферма стане туристичною окрасою Хмельниччини.

Конкурс бізнес-ідей “Мільйони добрих справ” триватиме до 4 вересня. Відбір переможців проходить у чотири етапи, попереду ще два. Щоб отримати шанс на грант на суму до 500 тис. грн, покупці мережі «Епіцентр» мають ознайомитись із правилами акції, заповнити грантову заявку, описавши свою бізнес-ідею, план її реалізації, та додати кошторис у межах грантової суми.

10 учасників кожного з чотирьох півфіналів запрошуються у студію, щоб розповісти про свою бізнес-ідею та показати бізнес-план. На це в учасників реаліті-шоу є три хвилини, але якщо людина горить своєю справою, то цього часу достатньо, щоб заразити суддів своєю енергетикою, проєктом, та зробити все, щоб вони в нього повірили та підтримали.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter