Новини
Суспільство

Працівникам Шепетівського локомотивного депо допомогли відстояти підприємство

Локомотивне депо Шепетівки є одним з найбільших підприємств міста, яке забезпечує робочими місцями 480 людей і сплачує близько 16,5 млн податків щороку.

АТ «Укрзалізниця» за наполяганням народних депутатів відмовилася від плану реорганізації Шепетівського локомотивного депо, який передбачав скорочення більше 300 працівників. Про це повідомив керівник обласної організації партії «Слуга народу» Сергій Мандзій під час зустрічі з колективом депо.

«Депо ми зберегли, тепер необхідно спільними зусиллями громади та влади виявити та усунути ті причини, які гальмують його розвиток та заважають підвищенню продуктивності. Ми закликаємо вас займати активну громадську позицію, звертатися до нас з пропозиціями, ідеями і навіть готовими рішеннями, не боятися писати звернення та запити» – зазначив Сергій Мандзій, звертаючись до працівників.

Локомотивне депо Шепетівки є одним з найбільших підприємств міста, яке забезпечує робочими місцями 480 людей і сплачує близько 16,5 млн податків щороку. Ще у 2019 році АТ «Укрзалізниця» заявила про плани реорганізувати локомотивне депо у дорожню механічну майстерню. Ці зміни мали призвести до значного скорочення штату працівників.  

За словами інженера-технолога, представника вільної профспілки машиністів України, члена профкому локомотивного депо Шепетівки Андрія Воробйова, таке рішення монополіста грубо порушило чинну Галузеву угоду та діючі колективні договори.  Тому трудовий колектив депо разом з місцевими активістами та головою Шепетівської РДА Юрієм Басюком  звернулися за допомогою до народних депутатів України від фракції «Слуга народу».

Спільними зусиллями шепетівських представників «Слуги народу» – Максима Бондарєва, Віталія Примака, Сергія Вавринчука та за участі народних депутатів групи «За Хмельниччину» шляхом переговорів, депутатських запитів, особистих зустрічей з керівництвом компанії, вдалося змінити плани «Укрзалізниці» щодо повної реорганізації Шепетівського локомотивного депо. Таким чином основну проблему було вирішено. Проте в ході зустрічі з колективом було виявлено, що Тепловозний цех досі знаходиться під загрозою розформування, а, відповідно, втрати працівниками близько 60 робочих місць. Наразі це питання знаходиться під контролем місцевої команди «Слуги народу» та народних депутатів і йде напрацювання рішень щодо збереження цеху.

Сергій Мандзій закликав працівників продовжувати боротися за свої робочі місця і пообіцяв подальшу максимальну підтримку від обласного осередку партії «Слуга народу»:

«Ми вже з вами отримали одну перемогу, переконаний, що спільними зусиллями зможемо позитивно вирішити і це питання. Для нас важлива доля кожного робітника. Ми розуміємо, що означає у період епідемії залишитися без роботи, тому можете розраховувати на нашу цілковиту підтримку. Разом ми переможемо!».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter