Новини
Надзвичайні події

У Хмельницькому під новобудовою зсунувся ґрунт

Мешканці будинку пов’язують надзвичайну ситуацію зі щільною забудовою мікрорайону. Надзвичайники порадили людям готуватися до евакуації.

Близько четвертої ранку мешканців будинку на вулиці Кармелюка, що у хмельницькому мікрорайоні Озерна, розбудив сильний шум. Один з мешканців новобудови розповідає: спочатку подумав, що серед ночі почали працювати будівельники.

Відкриваю вікно, і бачу, що зсувається вся земля. В будинку відчувався шум і тріск, так, ніби сунеться будинок, – розповідає хмельничанин Андрій, який викликав поліцію.

НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ НА Озерній!!!Мене особисто серед ночі розбудив зсув ґрунту зпід будинку, під який підкопалися будівельники з сусіднього будівництва…

Опубліковано Hopak Andriy Вівторок, 18 серпня 2020 р.

Вранці на місце події приїхали заступники Хмельницького міського голови Анатолій Нестерук та Андрій Бондаренко. Жодних коментарів від них з приводу надзвичайної ситуації не прозвучало.

Біля будинку, майже упритул, – будівельний майданчик, де планується зведення ще двох новобудов.

Вони самі підкопалися. Реально залишили метрів 5 від будинку. І оце в глибину, бачите, підпорну стіну, вони підкопалися і дуже повільно це роблять. Десь тижнів три вже. І це затягування їхнє, зволікання, спричинило цей зсув. По-перше, підкопування глибоке. Підпорна стіна смішна – 30 сантиметрів. Для такої маси, 11-поверховий будинок, – це смішно, – висловлює свою думку хмельничанин.

І додає: із забудовниками мешканці будинку боролися досить довго. Навіть блокували будівництво.

Земля біля будинку продовжує поступово зсуватися. Надзвичайники порадили мешканцям будинку готуватися до евакуації. У міській раді через надзвичайну ситуацію зібрали екстрену нараду.

На місці події журналісти на момент репортажу не побачили ні поліції, ні рятувальників. Лише будівельники ведуть якісь роботи, ймовірно, намагаючись бодай якось укріпити місце зсуву.

Проте, як повідомляють у соцмережах, на місці події в якийсь період були і пожежники, і рятувальники, і “швидка допомога”.

Детальніше – у трансляції сайту Є

Зсув ґрунту на Озерній в Хмельницькому

Опубліковано Сайт "Є". Новини Вівторок, 18 серпня 2020 р.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter