Новини
Суспільство

У Хмельницькому конструкція атракціону на ігровому майданчику ледь не скалічила дитину

Хмельничанка розповіла про неприємний “досвід” знайомства з каруселлю у сквері ім. Т. Шевченка.

Історію про те, чим закінчилися відвідини нового дитячого майданчика у центрі Хмельницького опублікувала на сторінці управління житлово-комунального господарства Віра Тарчевська.

Як розповіла хмельничанка, вона з онуком прийшла на майданчик, аби дитина покаталася на атракціонах, частина з яких є інклюзивними. На одному з таких атракціонів для того, аби дитина на візку могла на нього заїхати та безпечно кататися, є металевий поручень, який фіксує візок. Саме ця карусель, за словами хмельничанки, ледь не призвела до біди.

Ось що написала жінка:

Є там атракціон, де діти на колі крутяться, пришвидшуючи рух за допомогою керма по центру. І є тут мобільна метелава рамка-опора, яку діти самі піднімають і опускають. Доволі важка. Пригода в мене сталася за долю секунди – одні підняли цю рамку вертикально, а мій в цей час виходив і вона впала.Те, що зачепило лише спину, а не голову – це тільки дяка Богові. І тут батьки відреагувати не встигнуть, особливо, коли вперше і не знаєш, що воно може впасти.

Коментуючи інформацію, хмельничани пишуть: оскільки багато атракціонів призначені для того, аби на них можна було заїхати візком, вони повинні мати певні елементи, які би убезпечували дітей. Інші ж заперечують, що конструкції мають бути безпечними для всіх. Крім того, на таких атракціонах необхідні бодай якісь інструкції з користування, аби батьки розуміли, чого від них “чекати”, зазначають містяни.

Нагадаємо, новий ігровий майданчик відкрили для хмельницьких дітлахів на початку липня. І вже тоді фахівці звертали увагу на те, що над безпекою цього місця відпочинку ще потрібно працювати.

Крім того, хмельничани пишуть про те, що на майданчику часто відпочивають та розважаються діти у віці 10-13 років без нагляду батьків. І роблять там все, що заманеться, не думаючи про безпеку свою та тих, хто поруч.

В чому саме полягає небезпека атракціону Віра Тарчевська розповіла згодом детальніше:

Ось ці дві рамки старші діти підняли вертикально і стулили їх докупи. Я свого покликала і він почав спускатися цим місточком, нагнувши голову вперед і раптом ця палиця різко падає на дитину, на спину, бо голова була зігнута. Це і врятувало. Я не хочу сперечатися, я просто написала, щоб тут батьки були особливо обережні, або щоб фахівці якось удосконалили механізм, щоб його хоча б не можна було підняти під кутом 90 градусів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter