Новини
Кримінал

На Хмельниччині засудили листоношу, яка привласнювала гроші

У Хмельницькій області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення грошових коштів листоношею одного з відділень поштового зв’язку в Хмельницькому районі. 

Бажаючи безпідставно збагатитись, прийняті від населення комунальні платежі на суму понад 41 тисяча гривень жінка не облікувала та не передавала начальнику поштового відділення, а привласнила та використала на власні потреби. 

Окрім того, зловмисниця привласнила близько 21 тис грн коштів, призначених для виплати мешканцям села субсидій. 

Листоноша, несучи матеріальну відповідальність за ввірені їй кошти, вносила до офіційних документів недостовірні відомості – підробляла підписи громадян, які свідчили про отримання ними субсидії, а гроші забирала собі. 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Віталій Довгань, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі), ч. 1, 4 ст. 358 (підробка офіційного документа та його використання) Кримінального  кодексу України. 
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter