Новини
Здоров’я

Влада планує виділити кошти на ремонт Чемеровецької лікарні

Народні депутати від фракції «Слуга народу» Володимир Ватрас і Юрій Заславський відвідали Чемеровеччину. Побачити на власні очі та посприяти вирішенню деяких важливих для громади питань їх запросили місцеві активісти Юрій Завальнюк, Володимир Присяжний та Олег Скринчук.

Вже довгий час громада Чемерівців власними силами не може віднайти кошти на реконструкцію терапевтичного відділення центральної районної лікарні. Натомість це питання стоїть дуже гостро, оскільки будівля перебуває практично в аварійному стані. Зокрема, там потрібно замінити дах, вікна, поміняти внутрішнє тепло- та водопостачання, а також утеплити фасад. На проведення ремонтних робіт загалом необхідно 16,5 млн грн.

Народні обранці разом з місцевими активістами оглянули будівлю лікарні та поспілкувалися з керівництвом і персоналом закладу. Наразі тут функціонує 11 відділень, лікарня розрахована на 132 ліжка і має необхідне сучасне обладнання для лікування хворих. За словами керівництва медзакладу, вирішення питання з реконструкції терапевтичного відділення, дозволить пацієнтам комфортно себе почувати під час перебування в лікарні, а персоналу виконувати свої обов’язки, не відволікаючись на вирішення побутових незручностей.

Парламентарі запевнили, що команда Хмельницького осередку політичної партії «Слуга народу» візьме питання реконструкції під свій контроль і обов’язково вирішить його.

Крім того, народні обранці проінспектували хід реконструкції стадіону «Товтри», яка відбувається в рамках програми Президента України «Велике будівництво». На реконструкцію спортивної арени  було передбачено 35 млн грн. Зараз там облаштовують територію.  Будівництво іде за планом, і стадіон зможе почати проводити спортивні заходи вже наприкінці жовтня. 

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter