Новини
Економіка

На Хмельниччині зросте мінімальна зарплата та подорожчає газ

З 1 вересня “мінімалка” для мешканців області становитиме 5000 гривень, а за газ доведеться платити майже у півтора рази більше.

Президент підписав закон, який передбачає збільшення мінімальної заробітної плати з 1 вересня поточного року до 5000 грн на місяць. Парламент ухвалив його 25 серпня. Нагадаємо, від Хмельниччини за цей документ проголосували 7 народних обранців, не голосували двоє, були відсутні на сесії троє.

З 1 січня 2020 року мінімальна зарплата українців становила 4 723 гривні. Починаючи з сьогоднішнього дня вона зросла майже на 6 відсотків.

Подорожчає для подолян і блакитне паливо в домівках. У вересні клієнти ТОВ «Хмельницькгаз збут», платитимуть 5,49 гривні за кубометр газу, без врахування вартості доставки. У порівнянні з серпневою ціною це на гривню більше.

Шепетівчани та жителі Шепетівського району, яких обслуговує ПАТ «Шепетівкагаз» платитимуть за газ, спожитий у вересні 4,92 гривні за кубометр. Це на 0,36 гривні більше, ніж у серпні.

Окрім вартості самого газу, мешканцям області доведеться платити і за його доставку. Для абонентів АТ «Хмельницькгаз» з 1 липня це 1,104 гривні за кубометр на місяць, для мешканців Шепетівки та Шепетівського району – 0,684 гривні.

Як повідомляють у регіональній газовій компанії “Хмельницькгаз”, загальна сума неплатежів клієнтів-побутових споживачів АТ «Хмельницькгаз» сягнула 19 млн. грн. Ще 47 млн грн не сплатили газорозподільній компанії за доставку газу інші категорії споживачів. На 1 серпня кожен дев’ятий споживач газу Хмельницької області жодного разу з початку року не розрахувався за розподіл газу, а кожен сьомий подолянин затримує оплату на 2-3 місяці.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter