Новини
Кримінал

У Полонному за крадіжку чоловік сплатить 850 гривень штрафу

Полонський районний суд затвердив угоду про примирення, укладену між потерпілою та обвинуваченим в крадіжці: визнав останнього винним у інкримінованій частині 1 статті 185 Кримінального кодексу України (в редакції Закону № 1449-VI від 04.06.2009 року) та призначив покарання у виді 850 гривень штрафу. Повідомляє пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

При цьому, суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

За вироком, 24 червня цього року в торговому центрі Полонного 32-річний місцевий мешканець непомітно зняв з ручки дитячого візка жіночу сумку, де був мобільний телефон марки «iPhone 7» з навушниками, безпровідні навушники марки «Apple AirPods», паспорт громадянки України та зв’язка ключів. Вартість викраденого склала понад 8 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування потерпіла та чоловік, що її обікрав, уклали угоду про примирення. Обвинувачений беззаперечно визнав свою вину й сторони погодились, що йому слід призначити покарання штрафом в розмірі 850 грн.

«Кримінальне правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується К., відносилось на час його скоєння до злочинів середньої тяжкості, а тому відповідно до ч.3 ст.469 КПК України по такій категорії кримінальних правопорушень допускається укладення між потерпілим та обвинуваченим угоди про примирення, зміст якої відповідає вимогам ст.471 КПК України», – констатує Полонський районний суд.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter