Новини
Події

На Хмельниччині планується діджиталізація

В Україні згідно законопроєкту №3623, який передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, планують запустити повноцінну роботу електронних трудових книжок та автоматичне нарахування пенсій. Про це повідомляє Міністерство соцiальної політики України.

Проєкт закону був розроблений з метою ведення обліку трудової діяльності працівників в електронній формі, а також визначення законодавчих умов автоматичного призначення пенсій за віком через особистий електронний кабінет особи на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Тобто вже через 3 місяці після ухвалення цього закону буде впроваджено нові соціальні сервіси, зокрема для осіб, які набувають права на пенсію,– зазначив Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко

Заступник також зауважив , що електронна трудова книжка дасть хмельничанам можливість уповноваженим органам призначати людині пенсію автоматично, без звернення і збирання документів за всю її трудову діяльність.

За людиною зберігатиметься право вибору щодо покращення розрахункового розміру: або вона надасть інформацію про свою трудову діяльність до 2000 року, чого немає зараз в реєстрі застрахованих осіб, або відтермінує свій вихід на пенсію з можливістю отримання зі збільшенням її розміру після відповідної трудової діяльності , – пояснив Віталій Музиченко.

Відповідно до законопроекту, реєстр застрахованих осіб формує та веде Пенсійний фонд. Включення ПФУ до реєстру застрахованих осіб відсутніх відомостей про трудову діяльність працівників має відбутися протягом п’яти років з дня набрання чинності цим законом. Відомості подаватимуть страхувальники або застраховані особи.

Окремо звертаю увагу, що оригінал паперової трудової книжки передається працівнику на зберігання як офіційний документ, надається можливість подальшого ведення трудової книжки за бажанням працівника, – сказав Заступник Міністра.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter