Новини
Економіка

7,7 мільярда гривень податків та зборів сплатили мешканці Хмельниччини від початку року

Протягом восьми місяців 2020 року на Хмельниччині до бюджетів усіх рівнів 7,7 мільярда гривень податків та зборів, що на 8% більше, ніж за відповідний період минулого року. За інформацією Головного управління ДПС у Хмельницькій області платники податків краю збільшили бюджетні надходження за цей період на 585 мільйонів гривень.

Зокрема, до загального фонду держбюджету надійшло 3,2 мільярда гривень податкових платежів, доходи місцевих громад склали 4,5 мільярда гривень. У серпні до зведеного бюджету платниками перераховано 1,1 мільярда гривень, що перевищило очікувані результати на 125 мільйонів гривень.

Безумовно, що саме активна позиція соціально відповідального бізнесу, підкріплена системною співпрацею з владою та громадою Хмельниччини, формує позитивну динаміку податкових надходжень. Сприяє цьому процесу й реалізація законодавчих новацій, спрямованих на спрощення та осучаснення адміністрування та сплати податків. Важливим фактором прогресивного впливу також є недопущення застосування схем у податковому полі, що дає можливість представникам легального сектору економіки працювати прозоро й конкурентно. Зокрема, ріст сплати ПДВ та ПДФО, які є бюджетоформуючими сегментами, відбувається за рахунок детінізації економіки, – зазначив начальник Головного управління ДПС у Хмельницькій області Віталій Лазарєв.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter