Новини
Фінанси

Двом лікарням Хмельниччини планують виділити кошти на реконструкцію

На реконструкцію Шепетівської та Чемеровецької центральних районних лікарень планують виділити 16,3 млн грн. Відповідні запити народних депутатів від фракції «Слуга Народу» Сергія Мандзія та Володимира Ватраса були сьогодні оголошені на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Напередодні сесії народні обранці на запрошення місцевих однопартійців відвідали медичні заклади і провели зустрічі з колективами лікарень, і керівництвом районів.

Місцева ЦРЛ потребує 1 млн грн на реконструкцію дитячого відділення під перинатальний центр. Будівництво розпочалося вже давно, але у зв’язку з тим, що КНП «Шепетівська ЦРЛ» є опорною лікарнею в північній частині нашої області, виникла необхідність коригування проектно-кошторисної документації і створення на базі дитячого відділення перинатального центру. Після завершення будівництва в даному приміщенні планується розміщення акушерського відділення із забезпеченням 1,5-2 тис. пологів на рік,– повідомляє голова Шепетівської райдержадміністрації Юрій Басюк.

Відділення інтенсивної терапії, гінекологічного відділення, жіночої консультації, дитячого відділення, приймально-діагностичного відділення, а на базі опорної лікарні цей медичний центр буде виконувати функції перинатального центру та надаватиме медичну допомогу жінкам та дітям Ізяславського, Славутського, Полонського, Білогірського районів та м. Нетішин.

У той же час, як зазначив Юрій Завальнюк, лідер команди «слуг народу» у Чемерівцях, на реконструкцію терапевтичного відділення місцевої центральної районної лікарні потрібно близько 15,3 млн грн. Це питання вже давно стоїть на порядку денному і громада не може вирішити його своїми силами.

Наша лікарня включена до переліку медичних закладів для госпіталізації хворих на COVID-19, тому вона на сьогодні повністю перебудувала свою роботу і готова приймати пацієнтів з вірусом. Проте будівля терапевтичного відділення перебуває практично в аварійному стані. Зокрема, там потрібно замінити дах, вікна, поміняти внутрішнє тепло- та водопостачання, а також утеплити фасад, – зазначив Юрій Завальнюк.

Парламентарі запевнили місцеві громади, що команда Хмельницького осередку політичної партії «Слуга Народу» візьме питання реконструкції лікарень під свій контроль і обов’язково вирішить його. Депутатські запити є лише першим кроком у реалізації цього плану.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter