Новини
Статистика

На 26 млрд. гривень товарів і послуг реалізували підприємства Хмельниччини

Від початку року промисловими підприємствами Хмельниччини реалізовано товарів і послуг на 26 млрд. гривень, що фактично на рівні відповідного періоду минулого року. Про це повідомляє Головне управління статистики у Хмельницькій області.

Найпотужніше спрацювала переробна промисловість краю. Частка реалізованої продукції цієї галузі складає 61,1%, а саме 26,4% – на виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, 17,2% – на виробництво ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, 4,6% – на машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устатковання.

Підприємствами з виробництва та постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря реалізовано 35,7% від загального обсягу. Обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу населення за січень–липень 2020р. становив 20,6 тис.грн.

Загалом, обсяги промислової продукції в Україні у січні–липні 2020 року порівняно із січнем–липнем торік скоротилися на 7,7%, у тому числі у добувній промисловості та розробленні кар’єрів – на 5,5%, переробній – на 9,2%, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – на 5,3%.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter