Новини
Економіка

На Хмельниччині понад 3 тисячі боржників за газ можуть залишитися без субсидій

Серед клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут» налічується 115 тисяч отримувачів субсидій. З них 3415 жителів області можуть втратити грошову держдопомогу  через прострочену понад три місяці заборгованість за спожите блакитне паливо.

Інформацію про несумлінних субсидіантів ТОВ «Хмельницькгаз Збут» передав до органів соціального захисту населення в травні 2020 року.

«У разі несплати прострочених зобов’язань до кінця вересня, боржникам можуть не перепризначити субсидії на новий опалювальний сезон. Повідомлення про це органи соцзахисту розіслали відразу після одержання переліків боржників від виконавців комунальних послуг, – говорить начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Ніна Герщук. – Водночас, ми завжди намагаємося робити кроки назустріч соціально вразливим категоріям населення, тому надаємо можливість укласти договори про реструктуризацію заборгованості. Задля отримання субсидій подоляни повинні самостійно подати документи про погашення чи реструктуризацію боргів до органів соцзахисту».

Загалом прострочені зобов’язання клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут» за спожите блакитне паливо наразі складають майже 342 млн грн. Проте під час карантину жодному жителю області не припинили газопостачання, а також не нарахували пеню за невчасну оплату. Найбільше боржників проживає у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та Красилові.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter