Новини
Вибори

Мешканцям Хмельниччини представили Стратегію розвитку регіону, а також місцеву команду, яка буде її реалізовувати

9 вересня під час робочого візиту Президента України Володимира Зеленського на Хмельниччину, було представлено Стратегію розвитку регіону, а також команду політичної партії «Слуга Народу», яка візьме участь у місцевих виборах.

Керівник обласного партійного осередку, народний депутат України Сергій Мандзій зазначив, що Стратегія розвитку області вперше розроблялася не у Києві, підкилимно в інтересах олігархів, а безпосередньо на Хмельниччині – місцевими експертами, науковцями, громадськими діячами. «Частину авторів стратегії, ви сьогодні побачите на цій сцені», – підкреслив народний обранець. 

Основними пріоритетами Стратегії є:

·       Розвиток аграрної сфери. Сьогодні це той «локомотив», що здатний врятувати економіку держави та Хмельниччини, повернути її на шлях відновлення та зростання;

·       Розвиток альтернативної енергетики та підвищення енергоефективності в комунальному господарстві;

·       Підтримка інновацій у легкій, харчовій промисловості, машинобудуванні та металообробці, які стануть рушійними факторами зростання промислового виробництва;

·       Підтримка туризму та креативних індустрій;

·       Розбудова інфраструктури – зокрема, розвиток логістично-транспортних систем регіону, туристичної та промислової інфраструктури.

Також у Стратегії визначено найголовніші п’ять проектів, які будуть реалізовані протягом найближчих двох років:

1.     Відновлення роботи Хмельницького аеропорту;

2.     Завершення реконструкції дороги М-12 (від Голоскова Хмельницької області до кордону із Вінницькою областю).

3.     Повноцінний запуск в області двох індустріальних парків – «Хмельницький» та «Славута», які ефективно поєднають потенціал наших науковців, підприємців та інвесторів.

4.     Розвиток курорту державного значення «Сатанів», що дедалі більше перетворюється на туристичний магніт для гостей з інших регіонів України та закордону.

5.     Будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні.

Під час заходу було представлено і команду політичної партії «Слуга Народу», яка йде на місцеві вибори і буде реалізовувати Стратегію.

В команду партії «Слуга Народу» об’єдналися:

·       Інна Ящук, кандидатка на посаду міського голови Хмельницького, декан факультету Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії;

·       Сергій Ведерніков, кандидат на посаду міського голови Кам’янець-Подільського, підприємець;

·       Василь Гуменюк, експерт з питань регіонального розвитку, кандидат на посаду селищного голови Ярмолинців, голова Ярмолинецької райдержадміністрації.

До Хмельницької обласної ради балотуватимуться:

·       Андрій Козюра, генеральний директор Хмельницької АЕС;

·       Оксана Бочкарьова, головний лікар Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни;

·       Сергій Зозуля, аграрій;

·       Оксана Натальська, медіа-координатор обласного штабу партії «Слуга Народу», експерт з питань культури та туризму;

·       Володимир Копанчук, правозахисник, кандидат юридичних наук.

До Хмельницької міської ради балотуватимуться:

· Роман Ужва, засновник Digital агентства, голова Хмельницького обласного штабу партії «Слуга Народу»;

·       Валентин Гакало, підприємець;

· Марина Лісова, експерт-поліграфолог, очільниця представництва Всеукраїнської асоціації поліграфологів у Хмельницькій області;

·      Анастасія Козак, голова Молодіжної ради Хмельницького;

·       Олександр Семенюк, підприємець.

«Я впевнений у нашій команді, її професіоналізмі, рішучості, здатності реалізувати Стратегію, яка сьогодні була представлена, – зазначив очільник Хмельницького обласного осередку політичної партії, народний депутат Сергій Мандзій. –  Вірю, що ми разом зможемо створити нову успішну і благополучну реальність Хмельниччини, на яку кожен з мешканців нашого чудового краю заслуговує. Разом переможемо!»

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter