Новини
АКТУАЛЬНО

Обман онлайн: Кіберполіція Хмельниччини викрила торговця фальсифікованого одягу.

35-ти річний горе-бізнесмен налагодив продаж фальшивого спортивного одягу топових брендів через мережу Інтернет. Загальна сума завданої шкоди складає близько 1,5 млн. грн.

В основному продажі здійснювались через систему дропшипінг, що дозволяє посереднику не мати товар в фактичній наявності, товар відправляється напряму від постачальника до кінцевого споживача. Поліця встановила також і місцезнаходження серверного обладнання та точки реалізації продукції на одному з ринків м. Хмельницького.

Також були проведенні обшуки вдома, на складах, та у місцях реалізації та у автомобілі в чоловіка, Всю вилучену продукцію: бухгалтерські записи, мобільні термінали, комп’ютерну техніку та фальсифіковану продукцію було напралено на проведення експертних досліджень. За результатами екпертизи буде вирішуватись оголошення підозри. За не законні дії чоловіку пред’явленно підозру за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару).

Нагадаємо, що ст. 229 Кримінального кодексу України передбачає  штрафом від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для її виготовлення. Інформацію взято з інтернет джерел Національної поліції уХмельницькій області.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter