Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому на дорогах зменшилась кількість громадського транспорту

Користувачі громадського транспорту все частіше обурюються через нестачу громадських автобусів на вулицях міста.

Олександр Мішин – власник міського автобусного транспорту пояснює, що дана проблема пов’язана з тим, що через масові затори автобус просто фізично не може виконати свій маршрут повністю.

За його словами:

Автобус повинен в середньому робити 10 обертів в день, але через затори автобус може зробити лише 8 обертів, і таким чином автобус стоїть у заторах та недоотримує своєї виручки. Також великою проблемою стало і те, що через зменшення заробітньої плати працівники почали масово звільнятись.

Також Олександр Мішин додає, що під час карантинних заходів з його підприємства звільнилося 28 осіб.


Водії обуруються через зменшення заробітньої оплати, та постійні скандали пасажирів через нові правила перевезень.

За словами водія 21 та 51 маршрутів Валентина Галабая водії возять лише сидячі місця і з початку навчального року, коли почалося навчання у школах, всі поспішають і їздити стало просто нестерпно. Багато кваліфікованих кадрів звільнилося, працівники пішли на менші заробітні плати, також на вантажівки пішли більшість колишніх водіїв автобусів та маршруток.

Дану ситуацію підтверджує і виконуючий обов’язки начальника управляння транспорту і зв’язку Хмельницької міської ради Сергій Шепуреєв. Як пояснює Сергій Шепураєв:


Від початку карантину з роботи водія пішли близько 50 водіїв. На сьогодні дана інформація подана в центри занятості і проводиться активна робота щодо пошуку нових кадрів. На такий стан справ і вплинуло те, що відкрилися кордони і багато водіїв поїхали працювати в інші країни.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter