Новини
Статистика

За останній місяць на Хмельниччині подешевшали овочі й одяг

Споживчі ціни в Хмельницькій області в серпні 2020 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,1%, а ось в Україні знизились на 0,2%, з початку року – підвищились на 1,5%. Повідомляє служба статистики Хмельниччини.

Зміни споживчих цін на товари та послуги

На споживчому ринку області в серпні 2020 ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,8%. Найбільше подешевшали овочі (на 12,5%), зокрема, баклажани, помідори, морква – на 41,6–22,2%, картопля, перець солодкий, кабачки, цибуля ріпчаста, буряк, капуста білокачанна – на 19,2–1,7%, та фрукти (на 8,4%).

На 4,0% знизились ціни на цукор, у межах 1,4–0,1% – на продукти переробки зернових, макаронні вироби, рибу та продукти з риби. Водночас подорожчали яйця, свинина, рис, сири, сало, кондитерські вироби з цукру та борошна, кисломолочна продукція, яловичина, молоко, сметана, масло, м’ясо птиці, соняшникова олія, хліб, безалкогольні напої – на 3,7–0,2%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 0,2%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,8%, ціни на алкогольні напої, навпаки, зменшились на 1,2%.

Ціни на одяг та взуття знизились на 3,3%: на одяг – на 4,0%, взуття – на 2,5%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 7,3% зумовлено підвищенням тарифів на природний газ на 37,4%.

У сфері охорони здоров’я ціни збільшились на 0,3% через подорожчання фармацевтичної продукції на 0,3%.

Ціни на транспорт у цілому зросли на 1,8% за рахунок підвищення цін на автомобілі, паливо та мастила – на 4,2% та 2,9% відповідно.

Збільшення цін у сфері зв’язку на 0,9% спричинено подорожчанням послуг мобільного зв’язку на 2,0%.

Серед інших товарів та послуг на 1,7–0,2% відбулось зростання цін на товари для особистого догляду, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, послуги ресторанів та готелів, у сфері відпочинку та культури.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter