Новини
Політика

«Сила і честь Хмельниччини» відтепер зі «щитом»: до партії долучилося ще одне дієве громадське об’єднання

Ініціативне волонтерське формування небайдужих громадян, яке не перший рік успішно вирішує питання безпеки та порядку в громадах, визначилось з партнерами у виборчій кампанії 2020.

Представники обласного осередку політичної партії «Сила і честь» зустрілись з активом громадського формування «Лісогринівецький ЩИТ», домовилися про взаємодопомогу та визначилися з пріоритетами у разі спільної перемоги на місцевих виборах.

Громадське об’єднання «Лісогринівецький ЩИТ» було створено у 2018 році. За час існування представникам «Щита» вдалось ліквідувати не одну загрозу безпеці та добробуту мешканців села, створити базу для виховання патріотичної молоді, допомогти у побутових справах малозахищеним категоріям – пенсіонерам, малозабезпеченим, одиноким.

Проте, за словами голови ГФ «Лісогринівецький ЩИТ» Юрія Біленького, не всі проблеми можна вирішити силами активістів руху:

«Працюємо на волонтерських засадах. Все робимо за власний кошт. Ми щодня намагаємось щось робити для громади. Щоб втілити в життя наш план розвитку ОТГ потрібні політичні важелі впливу та підтримка однодумців. Проаналізувавши програми різних партій, ми зрозуміли, що «Сила і честь» найближча до нас по цінностях, ідеології і діям. Вона не залежить від кланів, не пов’язана з жодним олігархом, є проєвропейською і людиноцентристською політичною силою. Тому ми домовилися про координацію зусиль, щоб швидко поліпшити життя в громадах», – наголошує Юрій Білецький.  

Наразі члени «Щита» за власні кошти організували 6 екіпажів, які патрулюють вулиці і допомагають запобігати правопорушенням на території ОТГ. Крім того, члени громадського формування пройшли профільні курси соціальних перемовників й отримали навички для розв’язання конфліктів.

Дієвих громадських організацій, які власними силами опікуються проблемами безпеки в громадах, небагато. Приклад «Лісогринівецького ЩИТа» надихає і мотивує використовувати їх досвід в інших містечках і селищах області. 

Коли в основі політичних амбіцій стоять інтереси громади і кожного селянина – це надихає на обмін досвідом та організацію масштабних справ, зауважує лідер команди «Сила і честь» в Хмельницьку обласну раду Олексій Свістунов.

«Заради безпеки та порядку об’єднались кілька років тому небайдужі мешканці Лісових Гринівців. Питання безпеки – одне з головних для людей і це один з пріоритетів нашої майбутньої роботи в місцевих радах. Переконаний, «Лісогринівецький ЩИТ» допоможе нам організувати системну роботу в інших ОТГ області.Досвід із швидкої розбудови громади може бути запозичений тими містами і селами, які досі сподіваються на примарне «завтра»», – зазначив Олексій Свістунов.

Нагадаємо, 07 вересня «Сила і честь» оголосила про участь у місцевих виборах на Хмельниччині. Партія є єдиною непарламентською політичною силою, яка входить в п’ятірку найпопулярніших партій в Україні і непричетна до жодного з відомих олігархів.

«Сила і честь» оголосила про відкритий відбір у свою команду в Хмельницькій області. Головні критерії, за якими обиратимуть найдостойніших кандидатів в депутати – вірність цінностям консервативної демократії, проживання в області впродовж щонайменше три роки, незаплямована репутація, професійні здобутки та власне бачення розвитку громади.

Заявку на участь у відкритому відборі можна подати на сайті www.sylaichest.km.ua

На минулих президентських виборах лідер «Сила і честь» Ігор Смешко в Хмельницькій області набрав майже 50 тис голосів (7,65%).

Згідно з соціологічним опитуванням, яке провели авторитетні Центр «Социс» та Центр Разумкова, «Сила і честь» входить в п’ятірку найрейтинговіших партій і впевнено долає 5% бар’єр – за неї готові проголосувати 6,5% виборців серед тих, хто визначився і піде на вибори.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter