Новини
Політика

Україна починається з кожної громади, села, міста, регіону

Президент України Володимир Зеленський, в рамках робочого візиту, взяв участь у презентації Стратегії регіонального розвитку Хмельниччини та представленні команди  «Слуги Народу»  в  області

«Завдання регіональних стратегій доволі амбітне, але цілком реальне, – запевнив Президент України Володимир Зеленський. – Кожен регіон нашої країни має бути максимально потужним у різних сферах. В Україні є області, які за територією не поступаються окремим країнам Європейського Союзу. А хочеться, аби всі регіони були на рівні з європейськими країнами не лише за площею, а й за рівнем виробництва, залучення інвестицій, заробітних плат, пенсій, комфортних нормальних умов для життя. Кожен край має для цього необхідні передумови та свій особистий, але значний потенціал. Головне – визначити свої конкурентні переваги та спільно з Києвом зробити все для їх реалізації. Для Хмельниччини це: агропромисловий сектор, енергетика, малий та середній бізнес, інноваційна економіка, туризм, рекреаційна галузь і, звичайно,  вигідне географічне розташування. Хмельниччина розташована на перетині залізничних і автомобільних шляхів, і, можна сказати, фактично з’єднує всю Україну. Тож нехай ваша прекрасна область буде квітучою, розвивається, і я вірю, що зовсім скоро ми зможемо сказати, що успіх Хмельниччини мотивує Україну і прославляє її».

Загалом основними пріоритетами Стратегії визначено:

  • Розвиток аграрної сфери. Сьогодні це той «локомотив», що здатний врятувати економіку держави та Хмельниччини зокрема, повернути її на шлях відновлення та зростання.
  • Розвиток альтернативної енергетики та підвищення енергоефективності в комунальному господарстві.
  • Підтримка інновацій у легкій, харчовій промисловості, машинобудуванні та металообробці, які стануть рушійними факторами зростання промислового виробництва.
  • Підтримка туризму, рекреаційної галузі та сфери культури.
  • Розбудова інфраструктури – зокрема, розвиток логістично-транспортних систем регіону, туристичної та промислової інфраструктури.

Також Стратегією передбачено найголовніші п’ять проектів, які будуть реалізовані протягом найближчих двох років:

  1. Відновлення роботи Хмельницького аеропорту.
  2. Завершення реконструкції дороги М-12 (від Голоскова Хмельницької області до кордону із Вінницькою областю).
  3. Повноцінний запуск в області двох індустріальних парків – «Хмельницький» та «Славута», які ефективно поєднають потенціал наших науковців, підприємців та інвесторів.
  4. Розвиток курорту державного значення «Сатанів», що дедалі більше перетворюється на туристичний магніт для гостей з інших регіонів України та закордону.
  5. Будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні.

Втілити в життя амбітні плани  задля процвітання та розвитку нашого краю й покращення життя кожного мешканця береться потужна команда однодумців партії «Слуга Народу».  Фахівці різних галузей, справжні патріоти, професіонали своєї справи й досвідчені управлінці об’єдналися навколо ідеї, продиктованої запитом суспільства, – розбудувати наш спільний дім під назвою Україна від самих основ. Адже місцеве самоврядування та регіональний розвиток — це наш фундамент, бо Україна починається з кожного села, міста, громади, регіону.

Тож на місцеві вибори 2020 від партії «Слуга народу» йдуть: 

  • Інна Ящук, кандидатка на посаду міського голови Хмельницького, декан факультету Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії; 
  • Сергій Ведерніков, кандидат на посаду міського голови Кам’янець-Подільського, підприємець; 
  • Василь Гуменюк, кандидат на посаду селищного голови Ярмолинців, голова Ярмолинецької райдержадміністрації.

До Хмельницької обласної ради балотуватимуться: 

  • Андрій Козюра, генеральний директор Хмельницької АЕС;  
  • Оксана Бочкарьова, головний лікар Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни; 
  • Сергій Зозуля, аграрій; 
  • Оксана Натальська, медіа-координатор обласного штабу партії «Слуга Народу», експерт галузі культури та туризму; 
  • Володимир Копанчук, правозахисник, кандидат юридичних наук.

До Хмельницької міської ради балотуватимуться:  

  • Роман Ужва, засновник Digital агентства, голова Хмельницького обласного штабу партії «Слуга Народу»; 
  • Валентин Гакало, підприємець; 
  • Марина Лісова, експерт-поліграфолог, очільниця представництва Всеукраїнської асоціації поліграфологів у Хмельницькій області; 
  • Анастасія Козак, голова Молодіжної ради Хмельницького; 
  • Олександр Семенюк, підприємець.

Отримати мандат довіри від Президента й політичної партії «Слуга народу», запевняє Інна Ящук, кандидатка на посаду Хмельницького міського  голови, доволі відповідально:

«Насправді це шанс і великий виклик, – переконана Інна Петрівна, – але не лише для мене, а й для кожного хмельничанина. Це мрія і можливість змінити наше місто на комфортне, сучасне, прогресивне. Я та люди, які об’єднуються навколо мене, гарантуємо, що кожна гривня з міського бюджету буде використовуватися максимально ефективно та прозоро. Наші люди хочуть серйозних змін. На засадах любові до людей, на засадах справедливості та порядку ми доведемо, що ми все зможемо. Ми маємо унікальний шанс – підтримку Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради. В єдності наша сила!  Як писав Михайло Грушевський: «Тільки так ми зможемо жити, працювати і світити вільною душею».

 «У нас справді багато амбітних планів, але вони всі цілком реальні, – констатував очільник Хмельницького обласного осередку політичної партії «Слуга Народу», народний депутат України Сергій Мандзій. – Потужна співпраця усіх гілок влади дасть можливість їх реалізувати.  Команда, яку сьогодні представили, готова і знає, як змінити життя області і всієї України на краще. Ми розбудуємо сильну, потужну, економічно розвинену Хмельниччину, на яку заслуговують мешканці нашого чудового краю».

 «Кожен регіон ділиться на людей, які кажуть – це моє місто, я його люблю, воно найкраще, я хочу тут жити і працювати, і на тих, які кажуть «Боже, як же хочеться звідси кудись поїхати!» І їдуть до Києва, чи за кордон. Найважливіше, щоб ця команда робила Хмельницький не схожим на Київ. Бо Київ – це столиця зі своїм прекрасним обличчям. А Хмельницький – це Хмельницький, зі своїм прекрасним серцем. Важливо, щоб люди не хотіли поїхати звідси, а навпаки, щоб ми, люди, які живуть у столиці, хотіли приїхати до вас. Саме для цього ви і повинні іти туди, куди йдете, і зробити все на найвищому рівні. І я щиро бажаю, щоб у вас все вийшло», – звертаючись до команди, заявив Володимир Зеленський.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter