Новини
АКТУАЛЬНО

Сапери Хмельниччини навчалися у Німеччині

Група військовослужбовців Центру розмінування Командування Сил підтримки Кам’янець-Подільського повернулася зі спеціального курсу підготовки в Німеччині, який твивав протягом двох тижнів. Повідомляє Кам’янець-Подільська міська рада.

Навчально-тренувальний курс проходив з метою обміну досвідом між військовослужбовцями Бундесверу та фахівцями Збройних Сил України для практичної підготовки вітчизняних висококласних спеціалістів за відповідними програмами армій країн-членів НАТО. Таким чином, Центр розмінування розвиває партнерські взаємини з аналогічними військовими центрами провідних країн світу.

Спецпідготовка з питань знешкодження мінно-вибухових пристроїв тривала два тижні у місті Штеттен-ам-кальтен-Маркт. Навчально-тренувальний курс став продовженням співробітництва між Німеччиною та Україною в зазначеній сфері. Вперше спеціальний курс на базі Центру розмінування фахівці з Бундесверу провели в 2016 році.

Під час навчання у німецькому Центрі українські сапери ознайомилися зі спеціальною технікою та обладнанням армії ФРН, пройшли курс спільних стрільб (G-38, P8) та цикл спеціальних навчань. Військові приділяли найбільшу увагу на відпрацювання спільного вирішення поставлених завдань, а також спроможностей із злагодження дій задля подальшого поглиблення двостороннього військового співробітництва, оскільки попередню домовленість про проведення у 2021−2022 роках низки спільних українсько-німецьких навчально-тренувальних курсів уже укладено. Спецпідготовка буде проходити на територіях обох країн.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter