Новини
Події

Прокуратура Хмельниччини втрутилась в бензинні махінації

Вчора, 22 вересня у господарському суді Хмельницької області та господарському суді міста Києва було визнано недійсними додаткові угоди до договорів про закупівлю Хмельницьким обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф паливно-мастильних матеріалів. Тепер підприємство-постачальника зобов’язано допоставити пальне на суму 365 тис грн. Повідомляє Хмельницька обласна прокуратура

Саме порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель стали підставою для прокурорського втручання у справу.

Ще у що у лютому 2018 року тендерним комітетом комунального підприємства із переможцем відкритих торгів було укладено договори про закуплю за бюджетні кошти 86 тис літрів бензину та 34 тис літрів дизельного палива. Загальна сума договору склала 2,3 млн гривень.

Однак, після проведення відкритих торгів, не дивлячись на Закон України «Про публічні закупівлі» та умов укладеного договору  між замовником та постачальником чомусь було укладено додаткові угоди, за якими загальний обсяг пального, що планувалось закупити різко зменшився до 18,4 тис літрів, через протиправне збільшення ціни за одиницю товару.

Прокуратурі довелось вжити заходів задля захисту економічних інтересів держави. Відтак, відповідно до рішень суду відповідача зобов’язано допоставити на користь комунального підприємства більше 13 тис літрів бензину марки А-92 та 5 тис літрів дизельного палива. 

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter