Новини
АКТУАЛЬНО

Жінка з Віньковецького району поверне державі незаконно отримані 48 тис. гривень

Шахрайка з Віньковецького району два роки вдавала, ніби доглядає за чоловіком з інвалідністю. За це правопорушення жінка повинна повернути державі незаконно отримані 48 471 грн. Про цей факт повідомляє Хмельницький апеляційний суд.

На користь Управління соціального захисту населення Віньковецької районної державної адміністрації прокурор стягнув з відповідачки 48471 гривні за вчинений злочин, позов було схвалено Віньковецьким районним судом.

Вище зазначені дії прокурор мотивував наступним рішенням Віньковецького районного суду від 8 травня 2020 року, коли відповідачку було визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство), та призначено їй покарання у виді 850 гривень штрафу.

Вирок набрав законної сили. Проте, прокурор просив суд зобов’язати громадянку відшкодувати державі неправомірно отримані бюджетні кошти. На ці дії жінка відповіла подачею заяви, в якій визнала претензії.

«Так, аналізуючи встановлені обставини справи, суд доходить висновку, що факт заподіяння шкоди доведено  вироком Віньковецького районного суду Хмельницької області, який не оскаржено відповідачкою і який набув законної сили», – констатує суд у рішенні.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter