Новини
Екологія

У Хмельницькому з’явився новий підземний контейнер

У Хмельницькому встановили ще один підземний контейнер для сміття по вул. Свободи, замість трьох старих – повідомляє Управління Житлово-Комунального Господарства Хмельницький

Наразі смітники – це місця, які всі обходять. Територія біля баків, що стоять у дворі будинків, має неохайний вигляд, довкола неприємні запахи від сміття, яке часто розкидається по прибудинковій території. Саме тому, підземні контейнери для сміття – це практичне і екологічне рішення, яке зберігає естетичний вигляд міста та створює комфортні умови для мешканців та гостей.

У Хмельницькому ще тогоріч встановлено такі смітники: па вул. Гагаріна, 18, вул. Соборній, 42, ще два таких контейнери встановлено навпроти колегіуму №16 та по вулиці Кам’янецькій, 52/2. та  по вулиці Молодіжній, 2/3Д. Кошти на їх придбання виділили з міського бюджету.

Слід зазначити, що в Україні лише у трьох містах є підземні контейнери, проте саме такої технології, яку запозичили у Португалії, – тільки у Хмельницькому. Один такий підземний контейнер має місткість 3 кубометри, фактично, замінює три “євроконтейнери”. Для вивантаження і вивезення використовується універсальний сміттєвоз, який може працювати з підземними контейнерами та вивантажувати вже звичні “євроконтейнери”. Найближчим часом сміттєві майданчики будуть обладнані камерами відеоспостереження.

Чи знаєте ви, що: один підземний контейнер за об’ємом дорівнює 5-ти звичним сміттєвим бакам.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter