Новини
Події

«Сила і честь» розповіла про свій план розвитку туризму на Хмельниччині

Напередодні Всесвітнього дня туризму команда «Сила і честь» провела відкриту дискусію на тему розвитку цієї галузі на Хмельниччині. В обговоренні взяли участь знані краєзнавці, спеціалісти туристичної сфери, працівники музеїв.

На думку представників партії, туризм має стати одним зі стимулів економічного зростання в області, а це нові робочі місця, зростання доходів людей, у тому числі в маленьких містечках і селах.

За словами голови обласного осередку «Сила і честь» Василя Міракіна, ми живемо в цифрову епоху, тому, перш за все, потрібно створити електронний портал, де кожен охочий міг би задати параметри своєї майбутньої подорожі, і отримати пропозиції по зеленому туризму, місцям відпочинку, музеям, історичним пам’яткам та іншим локаціям. Наразі такого порталу з усіма туристично привабливими місцями на Хмельниччині немає, і в новій обласній раді «Сила і честь» готова цей проєкт втілити в життя.

«Хмельниччина має не один десяток місцин та пам’яток, які можуть позмагатись з туристичними  маршрутами Європи. Але цю перевагу ми використовуємо максимум на 10-20%. Електронний портал, оновлена інфраструктура, активна маркетингова політика зроблять туризм в нашій області одним з локомотивів економічного зростання», – пояснив Василь Міракін.

Долучити до створення електронного ресурсу цікавих особистостей міста та області, митців запропонувала представниця турагенції «Байдак тур» Людмила Байдак. За словами спеціалістки, крім самих туристичних місцин, люди шукають цікаві історії життя місцевих мешканців, які зберігались в пам’ятках та легендах.

«Коли туристична група може не лише насолодитись красою природи, унікальністю пам’яток, а особисто долучитись до створення локальних сувенірів, спробувати місцину «на смак» та поговорити з місцевими мешканцями – залишаються незабутні враження» – зазначила пані Байдак під час відкритої дискусії.

Її підтримала фахівець з туризму, науковиця Хмельницького обласного краєзнавчого музею Катерина Данілова. За словами Катерини, потрібен системний підхід до розвитку галузі і електронний портал стане першим кроком до створення такої системи.

Від «Сила і честь» у місцеві органи влади серед інших кандидатів балотуються також фахівці з туризму, підприємці, які мають успішний досвід в цій сфері – у Кам’янці-Подільському, Сатанові та інших містах Хмельниччини.

Кандидат на посаду голови Сатанівської громади від «Сила і честь» Олександр Сапрун зазначив, що він використовуватиме ініціативи і розробки партії в Сатанові після того, як переможе на виборах.

«Моє пряме завдання – збільшити кількість туристів, зробити все, щоб люди приїжджали до нас, оздоровлювалися, і були задоволені», – розповів Олександр Сапрун.

Під час відкритої дискусії прозвучало багато цікавих пропозицій від фахівців. Команда «Сила і честь» їх врахує під час підготовки фінального плану дій з розвитку туризму на Хмельниччині.

Нагадаємо, у неділю 27 вересня – Всесвітній день туризму. Свято відзначають щорічно відзначають з метою популяризації туризму і розвитку зв’язків між народами різних країн.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter