Новини
Армія

У Кам’янці-Подільському 16 військових контрактників склали присягу

26 вересня у 201 Навчальному центрі інженерних військ та військ радіаційного, хімічного, біологічного захисту в структурі Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України відбулося складання військової присяги на вірність українському народу.

Про це повідомляє інформаційний центр.

Перед складанням присяги хвилиною мовчання вшанували пам’ять за загиблими в авіатрощі літака Ан-26 на Харківщині.
Військову присягу складали 16 військовослужбовців військової служби за контрактом. Надалі вони продовжать курс навчання та фахової підготовки. То ж побажаємо їм в подальшому пишатися почесним званням – військовослужбовець Збройних сил України та гідно служити на благо держави!

Урочистий захід відбувся без присутності батьків та рідних через карантинні обмеження.

Довідка:

201 Навчальний центр відкритий 1 червня 2017 року.

В червні 2018 року на одному з полігонів, в районі проведення операції Об’єднаних сил, військові інструктори центру провели двотижневу поглиблену підготовку вогнеметних підрозділів оперативно-тактичного угруповання «Північ». Особовий склад отримав допідготовку за спеціальністю «Вогнеметно-запалювальні засоби» і відповідні сертифікати.

Навчання проводиться за 38 спеціальностями, з них 10 спеціальностей — за напрямком для військ радіаційного, хімічного, біологічного захисту. Завершується облаштування 16-ти класів та встановлення необхідного технічного інвентарю.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter