Новини
Політика

10 партій планують зайти до Хмельницької облради

Хмельницька обласна територіальна виборча комісія зареєструвала 10 партій, що делегують своїх кандидатів до обласної ради. Це “Слуга народу”, ВО “Батьківщина”, “Опозиційна платформа – за життя”, “За конкретні справи”, “Європейська солідарність”, “За майбутнє”, “Радикальна партія Олега Ляшка”, “Наш край”, “Команда Симчишина”, “Сила і честь”.

Чотири з перелічених партій першими у виборчих списках зазначили чинних народних депутатів. Це Сергій Мандзій (“Слуга народу”), Сергій Лабазюк (“За майбутнє”), Володимир Ар’єв (“Європейська солідарність”) та Олександр Герега (“За конкретні справи”).

Ситуацію з висуванням народних обранців до місцевих рад днями пояснив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель. На його думку,  після виборів 25 жовтня чинні нардепи повинні відмовитися від одного з мандатів. Нагадаєммо, на виборах 2015 року списки до місцевих рад очолювали три нардепи: Сергій Лабазюк (“Поруч”), Олександр Герега (“За конкретні справи”) та Сергій Мельник (“Блок Петра Порошенка”).

У списках партій опинилися, зокрема, і доволі одіозні особи. Наприклад, відомий у Хмельницькому бізнесмен Віктор Вікарчук, який іде від “Опозиційної платформи – за життя”. А також – ексголова облдержадміністрації Олександр Корнійчук. Він висувається від “Радикальної партії Олега Ляшка”.

В іменній партії “Команда Симчишина” першим у списку брат чинного Хмельницького міського голови – Віктор Симчишин.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter