Новини
АКТУАЛЬНО

Хмельницький визнали найкомфортнішим містом України

За версією журналу “Фокус” Хмельницький очолив рейтинг комфортності серед 22 українських обласних центрів. Не брали до уваги окуповані Донецьк, Луганськ, а також Севастополь і Сімферополь.

Перший щабель Хмельницькому вдалося посісти вперше. Цьогоріч місто набрало 201 бал, випередивши Київ та Львів. На четвертому та п’ятому місці – Рівне та Тернопіль.

Якість життя у містах оцінювали за 14 критеріями. На відміну від попередніх років, редакція виключила з переліку авіаперевезення, натомість ввела “ковід-оцінку”. Серед іншого врахували також економічний стан, середній рівень офіційної зарплати, ціну придбання однокімнатної квартири економ класу, транспортну інфраструктуру, тривалість життя, екологію.

Високі бали Хмельницькому вдалося отримати за гідну інфраструктуру, низьку вартість житла, низький рівень злочинності. При цьому столиця здобула найвищі бали за інвестиційну привабливість та співвідношення між середньою зарплатою і вартістю умовного споживчого кошика. Найекологічнішим же серед українських обласних центрів визнали Чернівці, а найбезпечнішим – Івано-Франківськ.

Нагадаємо, торік у цьому ж рейтингу Хмельницький став другим, поступившись Києву.

Водночас до сотні кращих ресторанів України за версією журналу “НВ” вже не вперше потрапила “Ресторація Шпігеля”. Цей заклад, розташований у старовинному маєтку середмістя, має різноманітне меню: від голубців до карпачо.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter