Новини
Суспільство

На Хмельниччині перевізники не визнають результатів конкурсу

Перевізники, які обслуговували маршрути до сіл Райківці та Карпівці Хмельницького району, не погоджуються з результатами конкурсу. Згідно з ними, відтепер пасажирів у ці населенні пункти возитиме новий перевізник.

«Ми вбачаємо, що цей конкурс був проведений з грубими порушеннями законодавства. Одне із серйозних порушень – це створення комісії, тому що був замінений голова комісії», – вважає приватний перевізник Василь Крутенчук, який займається приміськими перевезеннями протягом 25 років.

Приватний перевізник Володимир Пухкий, який після оголошення остаточних результатів конкурсу, має вийти на маршрути, стверджує: його автобуси справні та їздитимуть за двома виграними маршрутами.

«Укртрансбезпека» питала, чому немає техогляду. Ми зараз його проходимо і показуємо, що автобуси справні і готові до виїзду. Один автобус буде «Хмельницький-Райківці», ще один – «Хмельницький-Карпівці». І ще в нас є два запасні автобуси, які ми подали на конкурс. Всі вони євро 5, працюють на альтернативному виді палива – на газу з заводу. Вони є низькочолими, мають пандуси», – каже Володимир Пухкий.

За словами заступника голови конкурсної комісії Миколи Вишпольського, конкурс відбувся прозоро, без порушень. А перевізники оцінювалися за відповідною шкалою. Тож ніхто з членів комісії на процес вплинути не міг.

“Це залежить від віку автотранспорту, від екологічного стандарту, від стану, чи він переоблаштований для перевезення маломобільних громадян, чи в перевізника є своя авторемонтна база – усе бралося до уваги і виставлялися відповідно бали за кожним пунктом», – пояснює Микола Вишпольський.

Голова Хмельницької райдержадміністрації Артем Багінський зазначив: перевізник виїде на маршрут лише після процедури підписання договору.

«Договір з перевізником поки ще не підписаний. Зараз відбувається проходження обов’язкового технічного контролю. І коли він його пройде, тоді буде розглядатись підписання”, – каже Артем Багінський.

Більше у сюжеті UA: ПОДІЛЛЯ

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter