Новини
Здоров’я

На Хмельниччині планують зберегти та розвивати санаторії

Повноцінна робота лікувально-профілактичних закладів на теренах Хмельницької області дасть додаткові кошти громадам регіону та дозволить ефективніше розвивати економіку краю.

Днями з працівниками санаторію «Райдуга», що розташований у Волочиську, зустрілися народний депутат України Юрій Заславський та кандидат у депутати Хмельницької обласної ради Сергій Зозуля. Серед важливих тем, які підняли під час зустрічі, говорили, зокрема, про розвиток охорони здоров’я в державі та про подальший розвиток санаторно-лікувальних закладів.

За словами Юрія Заславського, нині влада змушена виправляти помилки попередників, допущені у рамках проведення медичної реформи.

Ми зупинили закриття лікарень у районах, адже подекуди люди взагалі могли залишитися без медичної допомоги. Президент Володимир Зеленський дав доручення Уряду терміново підготувати план збереження лікарень у районах та сільський місцевості, а там, де їх немає, – побудувати, адже доступ до якісних медичних послуг має бути у кожного мешканця країни. Крім того, з вересня відбувся перший етап підвищення зарплат медичним працівникам. На наступний рік у бюджеті також заплановано суттєве підвищення зарплат медикам і ми будемо це питання відстоювати у Верховній Раді», – зазначив нардеп.

На важливості розвитку лікувально-профілактичних закладів на Хмельниччині акцентував увагу і Сергій Зозуля.

Наша область має чудову природу, чисте повітря, мінеральні джерела, тому сюди можуть приїздити на оздоровлення люди з усієї України та навіть світу. А це – додаткові кошти, які сьогодні, завдяки ухваленому закону про фінансову децентралізацію, залишатимуться в громадах. Це дасть суттєвий поштовх до розвитку економіки краю. Наше завдання – створити чесні і прозорі умови для повноцінної роботи цих закладів», – підкреслив кандидат у депутати облради.

Під час екскурсії, яку провели для гостей, вони ознайомилися з потужною базою санаторію, поспілкувалися з персоналом і відповіли на всі питання, які цікавили медиків.  Також гості наголосили на важливості продовження курсу на місцях, озвученого Президентом для всієї країни, – нетерпимість до корупції, прозорість, чесні умови для ведення бізнесу.  Це залежить від вибору людей, який вони зроблять 25 жовтня. 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter