Новини
Здоров’я

Партія «Сила і Честь» закликає Президента виплатити обіцяну надбавку лікарям Хмельниччини

Відповідну електронну петицію від імені обласного осередку партії «Сила і Честь» зареєстрував кандидат у депутати Хмельницької обласної ради, лікар-хірург Сергій Полоневич.

«В Україні зростає кількість осіб, інфікованих COVID-19. Станом на 30 вересня в Україні зафіксовано 4 027 нових випадків, що є черговим антирекордом. У той же час досі не вирішене питання виплати обіцяних підвищень зарплат лікарям. За офіційною інформацією, договорів про доплату медикам підписано менше ніж чверть від поданих заявок. Хоча доплати мали здійснюватися з 1 вересня поточного року», – йдеться в електронній петиції.

«Сила і Честь» звертає увагу Президента України на ситуацію з виплатами надбавок і забезпеченням лікарень засобами захисту, киснем, апаратами штучної вентиляції легень.

Зокрема, 30 вересня завідувач відділення анестезії та інтенсивної терапії Шепетівської ЦРЛ Валерій Сивоконюк звернувся до влади з проханням дозакупити обладнання для лікування хворих на COVID-19. За його словами, з обладнанням «біда». 

Працівники інфекційного відділення Теофіпольської центральної районної лікарні взагалі погрожують страйком після 1 жовтня у зв’язку з невиплатою їм коштів.

«У зв’язку з цим від імені Хмельницької обласної організації Політичної партії «Сила і Честь» просимо Президента України скликати засідання Ради національної безпеки і оборони України, залучити Кабінет Міністрів Україні, відповідні профільні міністерства та відомства для негайного вирішення проблеми з виплатами і створення дієвої системи захисту громадян України від COVID-19», – зазначено в тексті петиції, яку подав Сергій Полоневич.

Нагадаємо, одним з пріоритетів партії «Сила і Честь» в Хмельницькій обласній раді є вирішення проблеми доступності і якості медичних послуг, підвищення зарплат лікарям і захист населення від пандемії коронавірусу та інших захворювань.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter