Новини
Культура

У Хмельницькому стартує унікальний театральний проєкт

Для участі у виставі, аналогів якій в обласному центрі раніше не було, потрібні актори-добровольці.

Про реалізацію силами Хмельницького молодіжного театру-студії “Без меж” унікального театрального проєкту розповів його ідейний натхненник – відомий у місті та далеко за його межами актор та режисер-постановник Володимир Павловський.

За словами пана Володимира, особливість проєкту полягає в тому, що в одній виставі планується втілити найвідоміші драматургічні твори європейських авторів: Лесі Українки, Івана Франка, Вільяма Шекспіра, Мольєра, Лопе де Вега, Антона Чехова, Карло Ґольдоні, Бертольта Брехта, Карела Чапека та інших.

Чи можливо таке здійснити? Так!!! Кожну п’єсу буде втілено за 7-10 хвилин, в які лаконічно, образно, метафорично буде втиснутий весь сюжетний та ідейний зміст п’єси, – пояснює свою задумку Володимир Павловський.

Ідея реалізувати такий, за словами режисера, “дикий” експеримент спричинена феноменом, який виник у сучасному світі і який можна назвати “кліповим мисленням”. Тож стилістика вистав буде нагадувати щось на зразок кліпів-номерів-коміксів. Однак в них обов’язково буде засереджена квінтесенція змісту та ідеї п’єси, обіцяє режисер. І додає, що досвід таких постановок він уже має.

Наразі репетиції нової вистави вже відбуваються. Однак проєкту дуже потрібні актори.

Їх підготовка буде проходити за допомогою психофізичного тренінгу разом з процесом репетицій. Які критерії кастингу? А їх НЕМАЄ. Несіть з собою тільки ЛЮБОВ до театрального мистецтва, а завдяки їй професійність згодом з’явиться обов’язково, – наголошує Володимир Павловський.

Якщо ви давно мріяли про те, аби вийти на театральні підмостки або просто долучитися до цікавої справи, приходьте за адресою театру: м. Хмельницький, ЦНВУМ, Курчатова 1-Б.

Репетиції відбуваються у понеділок, вівторок, четвер о 18.00.

Ви навіть не уявляєте, який це буде цікавий, хуліганський та оригінальний творчий поект, тому що кредо нашого театру таке – ЗДИВУЄМО!!! – заінтригував наостанок Волордимир Павловський.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter