Новини
Освіта

Двоє вчителів з Хмельниччини отримали престижні освітянські премії

Вчителька хімії з Хмельницького та викладач фізкультури із села Судилків Шепетівського району стали кращими педагогами року.

Global Teacher Prize Ukraine – щорічна національна премія для вчителів, котрі відзначились у позитивних змінах в освіті й суспільстві, заснована 2017 року.

Цьогоріч на сцену, аби отримати заслужені нагороди, піднялися двоє вчителів з Хмельниччини.

Найкращою вчителькою хімії стала Наталія Зима. Вона входить ТОП-10 найкращих вчителів України. Викладає пані Наталія у Хмельницькому технологічному багатопрофільному ліцеї імені Артема Мазура.

Переможниця отримала грошову нагороду – 200 тисяч гривень, половину з яких може може використати на власний розсуд, а другу – для розв’язання шкільних проблем.

«Дякую за цю мить щастя: потрапити в ТОП-10, сьогодні вже стати частиною історії Global Teacher Prize. За мить щастя вже планувати майбутні зміни в освіті. Хімія — це магія, і я запрошую вас у цей світ магії!», – прокоментувала переможниця.

Кращого вчителя фізкультури в Україні цього року обрали та нагородили вперше. Престижну нагороду отримав Віталій Мушинський із села Судилків Шепетівського району, викладач місцевого ліцею, ДЮСШ «Колос».

Як нагороду вчитель отримав грошовий приз та поїздку в Олімпійське містечко в Німеччині. 

Фото з ФБ-сторінки Миколи Кулика

Коментуючи свою перемогу, Віталій Мушинський, зокрема, сказав: «Ми зробили головне — підняли дітей з лавок».

Традицію відзначати проактивних вчителів, які розвивають спортивні таланти, започаткував проєкт з розвитку спорту серед школярів JuniorZ, йдеться у повідомленні порталу Освіторія.

«У наших мріях фізкультура — гендерно рівна, інклюзивна, наповнена фаном та іграми. Найголовнішою складовою є вчитель, який впроваджує нові види спорту, говорить однією мовою з дитиною, ділиться досвідом з колегами», – сказав на сцені під час церемонії нагородження хмельницанин Олександр Педан, засновник проєкту JuniorZ.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter