Новини
Суспільство

Хмельничани хочуть прибрати з вулиць міста звукову рекламу

На думку мешканців Хмельницького, постійний нав’язливий звуковий фон порушує їхні права та негативно впливає на психічне здоров’я.

Звернення з вимогою демонтувати гучномовці “вуличного радіо” з зупинок та головних вулиць міста ініціював на сайті електронних петицій Іван Гоменюк.

У зверненні чоловік пише про те, що:

…аудіореклама порушує права хмельничан. Це і питання особистої безпеки, і завдання шкоди посиленням рівня шуму, і примусове нав’язування чийогось комерційного інтересу. Музика та постійна реклама, що звучать на зупинках громадського транспорту та на головних вулицях міста, негативно впливають на психологічний стан містян. Також вона надає негативний окрас атмосфері міста, що впливає на жителів та туристів…

Чоловік також зазначає, що попередня спроба звільнити вулиці міста від аудіореклами не мала успіху, оскільки тоді петиція не набрала необхідної кількості голосів.

Ознайомитися з текстом петиції та, за бажання, підтримати її, можна за посиланням. До кінця збору підписів залишилося 84 дні. Наразі звернення підтримало менше сотні осіб з 500 необхідних.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter