Новини
Культура

Світлини хмельницького фотографа перемогли у міжнародному конкурсі

Фото хмельничанина Сергія Зиська стали кращими світлинами, що демонструють красу природи двох областей, у конкурсі «Вікі любить Землю 2020».

Цього року фотохудожник представив на конкурс світлини, на яких зображені мальовничі куточки Хмельницької та Вінницької областей.

У номінації «Найкраща фотографія Хмельницької області» переміг знімок, зроблений на території національного природного парку «Подільські Товтри» біля села Субіч.

Національний природний парк «Подільські Товтри». © Сергій Зисько, вільна ліцензія CC BY-SA 4.0

У цій номінації Сергій Зисько перемагає вже вчетверте. До цього його світлини з Хмельниччини визнавали кращими у 2016, 2018 та 2019 роках. Минулого року фотограф представив на конкурс також фото з Чернівеччини, на якому показана панорама Дністра і пагорбів над ним, зроблена у «Шишкових горбах».

Ще одна світлина хмельничанина перемогла цьогоріч у номінації «Найкраще фото Вінницької області». На знімку – панорама Дністра біля села Лядова, на території, що входить до Лядівського заказника. У кадрі також видно Нагорянські печери.

Лядівській заказник та вид на Нагорянські печери. © Сергій Зисько, вільна ліцензія CC BY-SA 4.0

За кількістю поданих на конкурс світлин у 2020 році Хмельницька область посіла третє місце серед усіх регіонів України. 32 автори завантажили 1474 фото та відео 261 території природо-заповідних фондів (ПЗФ). За всі роки конкурс зібрав знімки 341 ПЗФ області. Загалом у списку – 522 об’єкти природи, що мають охоронний статус, – повідомляють організатори конкурсу.

Довідка: «Вікі любить Землю» – фотоконкурс, присвячений пам’яткам природи України. Головна мета конкурсу полягає у тому, щоб створити під вільною ліцензією якомога повнішу базу фотографій пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду на території України для ілюстрування Вікіпедії та інших проектів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter