Новини
Події

На Хмельниччині запрацювала нова амбулаторія

Медиків закладу забезпечили засобами захисту та службовим автомобілем, за допомогою якого лікар зможе обслуговувати тих пацієнтів, котрі не зможуть самі прийти на прийом, та мешканців віддалених сіл.

Нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селі Балин Дунаєвецького району відкрили сьогодні, 7 жовтня. На відкриття завітав народний депутат, голова Хмельницької обласної організації партії «Слуга Народу» Сергій Мандзій. Він привітав мешканців з цією подією, подякував медикам за їх непросту роботу під час пандемії, а також анонсував відкриття подібних закладів у ще кількох районах Хмельниччини.

«Найперше я хочу подякувати нашим медикам – ви сьогодні перебуваєте на передовій боротьби з коронавірусом і щодня ризикуєте, рятуючи здоров’я і життя людей, – зазначив лідер «Слуг народу» Хмельниччини. – Сьогодні, завдяки державному фінансуванню, чергова нова амбулаторія відкрила свої двері для відвідувачів. Для нас важливо, щоб всі мешканці мали доступ до безкоштовної і якісної медицини. Це пріоритет для Президента Володимира Зеленського і всієї нашої команди. Саме тому вже найближчим часом планується відкриття нових амбулаторій у селах області».

Сергій Мандзій оглянув амбулаторію, поспілкувався з медичним персоналом та відвідувачами. Крім того, народний обранець передав медикам від волонтерського штабу засоби індивідуального захисту (одноразові маски, костюми, захисні щитки, респіратори тощо).

Заклад укомплектовано необхідним обладнанням згідно табеля оснащення, меблями, медичною апаратурою та всім необхідним для роботи сімейного лікаря. Також передбачається оснащення комп’ютерною технікою з доступом до високошвидкісного інтернету для надання телемедичних послуг. Поряд з цим, в амбулаторії передбачене окреме житло для сімейного лікаря.

За державні кошти для амбулаторії придбано службовий автомобіль Renault DUSTER, завдяки якому лікар зможе обслуговувати тих пацієнтів, які не зможуть самі прийти на прийом, та мешканців віддалених сіл.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter