Новини
Здоров’я

У Хмельницькому готують додаткові місця для хворих на COVID-19

Ліжкомісця у медичних закладах Хмельницького, де лікують хворих на небезпечний вірус, заповнені майже на 90 відсотків. Тому у місті готуються розгорнути нові відділення, куди госпіталізуватимуть хворих на COVID-19.

На випадок, якщо у лікарнях обласного центру, які визначені наразі як ковідні, місць для нових хворих не залишиться, додатково можуть віддати під госпіталізацію ще одне – терапевтичне – відділення у Хмельницькій міській лікарні. Там зможуть надавати допомогу ще трьом десяткам осіб.

Також, за потреби, хворих з COVID-19 лікуватимуть в обласному протитуберкульозному диспансері. Про це з посиланням на першого заступника голови ХОДА Романа Примуша повідомляє Суспільне.

Як зазначив посадовець, лікуватимуть хворих не працівники терапевтичного відділення, а спеціалісти з інших закладів.

Станом на вечір 6 жовтня ліжкомісця у ковідних лікарнях заповнені хворими так:

  • Хмельницька інфекційна лікарня – 130 хворих, 11 підозр;
  • Хмельницька міська лікарня – 85 хворих, 40 підозр;
  • Хмельницька центральна районна лікарня: 10 хворих, 7 підозр;
  • ДУ ТМО МВС України по Хмельницькій області: 6 хворих, 8 підозр.

Пік захворюваності як на COVID-19, так і на гострі респіраторні вірусні інфекції в області очікують взимку. Наразі ж у лабораторних центрах області продовжують працювати над збільшенням кількості тестувань. Відповідно, зростає і число хворих з підтвердженим коронавірусним діагнозом.

Станом на вечір 6 жовтня у Хмельницькій області від початку епідемії лабораторно підтверджено 8027 випадків хвороби.

Зі 165 нових випадків захворювання найбільше виявлено у Хмельницькому 113. У Кам’янці-Подільському – 21. По 4 випадки – у Славуті, Шепетівці та Старосинявському районі. По 3 випадки – у Деражнянському та Красилівському районах. По 2 випадки – у Нетішині, Старокостянтинові, Славутському та Старокостянтинівському районах. По 1 випадку – у Волочиському, Дунаєвецькому, Кам’янець-Подільському, Новоушицькому та Шепетівському районах.

Одужання за добу підтвердили ще у 200 мешканців області.

Додалося по області 12 летальних випадків. З них 8 – у Хмельницькому та по 1 у Нетішині, Дунаєвецькома, Полонському та Теофіпольському районах.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter