Новини
Суспільство

Ще два відголоски комунізму знайшли у Хмельницькому

Фасади будинків у центрі міста та у мікрорайоні Лезневе планують очистити від комуністичної символіки у відповідності до закону про декомунізацію.

Йдеться про будівлі, розташовані в обласному центрі на вулиці Грушевського, 74 та на Вінницькому шосе, 92. Обидві мають на своїх стінах написи, пов’язані з комуністичним режимом.

Будинок на Грушевського увінчує напис «Імені Х роковинъ жовтня 1927-1928», а на стіні будівлі на Вінницькому шосе досі “живе” напис «Слава КПСС».

Як йдеться у проекті рішення, опублікованому на офіційному сайті Хмельницької міської ради, пропозицію щодо демонтажу комуністичної символіки з фасадів будинків пропонують винести на розгляд найближчої сесії міської ради.

Нагадаємо, закон про декомунізацію в Україні був прийнятий ще 2015 року. Відтоді у Хмельницькому та в області так чи інакше декомунізовано чимало об’єктів, пам’ятників, вулиць. Музей Миколи Островського у Шепетівці ледь не опинився під загрозою закриття через свою назву і зрештою перетворився на Музей пропаганди. А цим двом написам у Хмельницькому вдалося протриматися чи не найдовше. Особливо тому, що на вулиці Грушевського, майже під боком в управління культури, які й ініціювало клопотання про його ліквідацію…

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter