Новини
Здоров’я

Не всі «коронавірусні» ліжкомісця на Хмельниччині забезпечені киснем

Влада області поставила за мету обладнати кисневими точками до 80% ліжкового фонду, призначеного для пацієнтів з COVID-19.

На сьогодні у медичних закладах Хмельницької області для лікування хворих з коронавірусом розгорнуто 1485 ліжкомісць. З них 910 вже мають підведений кисень. Єдина лікарня, в якій поки що немає жодної такої точки – Віньковецька ЦРЛ. Про це на сьогоднішньому брифінгу розповів перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

Ми ставили собі завдання – 80% ліжкового фонду має бути забезпечений підключеним киснем. За минулий тиждень підключено ще 82 нові точки. Це дає можливість говорити, що вже понад 60% ліжкомісць підключені до кисню. Це дуже важливо, оскільки це є однією з передумов нормального функціонування закладу і лікування хворих на COVID-19, – наголосив посадовець.

Днями Кабінет міністрів виділив 572 мільйони гривень на забезпечення лікарень країни кисневими точками. Скільки з цієї суми «перепаде» Хмельниччині – наразі не відомо, оскільки розподілу коштів по областях ще не було. Коли ж кошти надійдуть, то, в першу чергу, забезпечувати точками постачання кисню будуть ті медичні заклади, де їхня кількість «не дотягує» до запланованих 80%.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter