Новини
Економіка

На Хмельниччині податкова викрила махінації з продовольством на 6 млн грн

Підприємство-порушник формувало в системі електронного адміністрування ПДВ значну суму ліміту.

Порушення були виявлені фахівцями Головного управління Державної податкової служби в Хмельницькій області в ході моніторингу реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування (ПН/РК).

Податківці встановили, що суб’єкт підприємницької діяльності формував в системі електронного адміністрування ПДВ значну суму ліміту, необхідну для реєстрації ПН/РК за рахунок маніпулювання показниками податкової звітності.

Під час моніторингу ПН/РК, які подані на реєстрацію в Єдиний реєстр податкових накладних, податківці встановили реєстрацію розрахунків коригування до податкових накладних, виписаних у 2019-2020 роках на повернення товару в номенклатурі – продукти, що мають обмежений термін придатності та особливі умови зберігання харчування (соки, сухарики, безалкогольні напої, печиво вагове, цукерки вагові, дитяче харчування та ін.).

Як наслідок, платник здійснив штучне збільшення суми ліміту з ПДВ більше 6 млн грн.

Для уникнення розповсюдження схемного податкового кредиту комісія ДПС прийняла рішення про включення цього суб’єкта господарювання до переліку ризикових платників податків, чим упереджено формування штучного податкового кредиту на суму понад 6 млн грн.

Автор: Редактор

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter