Новини
Інфраструктура

Опалювальний сезон у Хмельницькому почався не скрізь

Потеплішають батареї у дитсадках обласного центру сьогодні, а в школах опалення з’явиться вже після канікул.

Опалювальний сезон у Хмельницькому стартував учора, 15 жовтня. Частина хмельничан вже встигли увечері погрітися біля потеплілих батарей, до частини домівок тепло лише добирається.

Проте теплими батареями не всі хмельничани втішилися. Дехто під вчорашнім брифінгом, який проводив міський голова, встиг дорікнути: навіщо вімкнули опалення, коли на вулиці й без того тепло? Своє незадоволення люди обгрунтовують суто економічно: не у всіх будинках, де є лічильники, будуть регулювати теплопостачання, адже скрізь є пільговики та отримувачі субсидій, яким плата за тепло не так вдарить по кишені, як тим, хто змушений буде оплачувати його повну вартість.

Міському голові довелося декілька разів пояснити: у вихідні очікується пониження температури до 3-8 градусів, а процес запуску  опалення не вмикається за допомогою однієї кнопки: потрібно переключити усі схеми і прогнати систему. Крім того, у лікарнях та перинатальному центрі вже досить холодно.

Також під час брифінгу Олександр Симчишин повідомив: у дитячих садочках Хмельницького тепло буде вже сьогодні, 16 жовтня, адже дошкільні навчальні заклади працюють у звичному режимі. Навіть побільшало дітей, які їх відвідують.

А от у школи тепло дадуть вже після канікул, які розпочнуться з понеділка, 19 жовтня. Ситуація з відвідуваністю закладів середньої освіти, за словами міського голови, залишається стабільною, з 1217 класів на карантин пішло 13. Відновити навчальний процес у міських школах планують з 30 жовтня.

Нагадаємо, з понеділка, 19 жовтня Хмельницький переходить у “червону” зону епідемічної небезпеки. Які обмеження будуть запроваджені у місті, має стати відомо до кінця дня.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter