Новини
Здоров’я

У «червоній» частині Хмельниччини експериментуватимуть з карантинними обмеженнями

Влада Хмельницького та області відстояла низку послаблень, не передбачених вимогами «червоної» зони, проте певні зміни у житті мешканців краю таки відбудуться.

Протягом тижня у Хмельницькому та області буде дозволена робота громадського транспорту, працюватимуть кафе, ресторани та заклади торгівлі, не закриватимуть заклади освіти, в тому числі, спортивні школи. «Карантинна» норма про скасування зупинки потягів  на «червоні» міста і райони Хмельницької області не поширюватиметься.

Як заявив на сьогоднішньому брифінгу голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, на вищому рівні лише двом областям – Хмельницькій та Харківській – вдалося відстояти низку пропозицій, які не передбачені вимогами «червоної» зони, проте дозволять людям продовжувати жити майже у звичному ритмі.

Були прийняті відповідні пропозиції, які ми запропонували: протягом найближчого тижня провести такий експеримент – запровадити обмеження, але з певними умовами. Тобто без скасування регулярних та нерегулярних перевезень, з роботою дитячих садків, барів, ресторанів, кафе. Також працюватимуть торговельні центри та інші суб’єкти господарювання, які надають послуги», – зазначив Дмитро Габінет.

Проте, як наголосив посадовець, влада взяла на себе певну відповідальність та певні обов’язки. Тому сьогодні на засіданні регіональної комісії з ТЕБ і НС було прийняте рішення: заклади харчування працюватимуть не довше, ніж до 20.00.

«Це є норма, обов’язкова для виконання на території Хмельницької області, і наше спільне завдання, щоб ця норма була дотримана», – сказав Дмитро Габінет.

Головне, чого ми прагнули – це не зупинити місто, не ввести повний локдаун, а дати можливість всім людям жити, працювати і далі вести свій бізнес, – додав присутній на брифінгу голова Хмельницької міської ради Олександр Симчишин.

Він також наголосив: якщо за тиждень, протягом якого на території області проходитиме цей своєрідний «експеримент», буде спостерігатися динаміка росту хворих на COVID-19, то надалі цілком можливе впровадження повноцінних обмежень «червоної» зони».

Нагадаємо, відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС з 19 жовтня до “червоної” зони віднесено міста Хмельницький, Нетішин та Славута, а також райони: Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький,  Красилівський, Старосинявський та Теофіпольський.

До всіх мешканців краю і міський голова, і голова ОДА звернулися з проханням неухильно дотримуватися елементарних карантинних вимог: масковий режим, соціальна дистанція, дезінфекція. Дотримання цих простих правил дозволять мешканцям області за два тижні вийти з «червоних» зон та продовжити життя у звичному ритмі.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter