Новини
Вибори

Міські голови Хмельниччини долучаються до ініціативи ОПОРИ щодо етичної поведінки на виборах

На пропозицію громадянської мережі відгукнулися мери трьох міст Хмельницької області.

Повідомляється, що Кодекс поведінки посадових осіб місцевого самоврядування та державних службовців під час виборчого процесу 9 жовтня підписала мер Красилова Ніла Островська.

12 жовтня підпис під документом поставив міський голова Нетішина Олександр Супрунюк, а 15 жовтня – Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Кодекс поведінки посадових осіб місцевого самоврядування та державних службовців під час виборчого процесу, розроблений ОПОРОЮ, враховує положення українського законодавства, яке регламентує поведінку посадовців та державних службовців, у тому числі в умовах виборчого процесу.

Документ містить основні етичні вимоги до поведінки посадових осіб та державних службовців з метою уникнення дій, що можуть класифікуватися як зловживання кадровим і матеріальним, бюджетним, силовим, регуляторним та недійним адмінресурсами.

Кодекс складається з розділів: «Основні принципи поведінки посадовців та службовців під час виборчого процесу», «Правила поведінки», «Правила поведінки в соціальних мережах», «Відповідальність за порушення Кодексу».

Автор: Редактор

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter