Новини
Культура

У Хмельницькому працюють над масштабним мистецьким муралом

Нові мурали незабаром з’являться на будівлі Хмельницького Палацу творчості дітей та юнацтва. Один із малюнків почали створювати художники Ольга та Михайло Коробкові. Наразі він готовий на 20 відсотків.

Мурали ілюструватимуть те, що відбувається усередині освітньо-культурної установи. Задум художників такий, щоб відвідувачі не здогадалися, що ці малюнки виконувалися рукою професіонала. Для цього уникатимуть чітких ліній.

Зовсім скоро на стінах Палацу з’являться елементи творчих процесів – музики, орігамі, шахів.

Дизайн фасаду на початку вересня розробляв художник-монументаліст Михайло Коробков. Для двох муралів площею майже 150 квадратних метрів закупили понад 50 літрів фарби та кілька балонів. У роботи використовують спеціальну фарбу на водній основі.

Акрилова фасадна латексна фарба стійка до сонця, до морозу, до негоди. Тобто це така спеціальна дорога фарба, розрахована на те, що вона наноситиметься на вулиці і має витримувати і мінус 30, і плюс 40, – розповідає Ольга Коробкова.  

Малюнки будуть готові уже наприкінці цього місяця. У наступному ж році художники свою роботу продовжать. У планах – розмалювати підпори біля входу до Палацу творчості, стіну біля сходів та панорамну будівлю.

Яскраві мистецькі мурали на фасаді – це частина капітального ремонту, який розпочався ще три роки тому. Наразі у приміщенні замінено майже 90% вікон, частина вхідних дверей, повністю закінчено плац, фасад відремонтований трохи більше, ніж на половину, зроблено утеплення будівлі.  

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter