Новини
Здоров’я

На Хмельниччині додалося міст та районів “червоної” зони

Новий поділ Хмельницької області на епідемічні зони затвердили на засіданні Державної комісії ТЕБ і НС. Чи додасться карантинних обмежень на території області, стане відомо протягом дня.

Нагадаємо, від понеділка, 19 жовтня, у “червоній” зоні епідемічної небезпеки перебувають міста Хмельницький, Нетішин та Славута та райони: Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Красилівський, Старосинявський та Теофіпольський. На території цих міст та районів не діють жорсткі обмеження. Проте від рішення обласної комісії з ТЕБ і НС залежатиме, ускладниться з наступного тижня життя мешканців краю чи ні.

На території області наразі не заборонена робота громадського транспорту, закладів громадського харчування, закладів освіти (в тому числі, спортивних шкіл). Єдине обмеження, спричинене потраплянням частини області до червоної зони – кафе, бари та ресторани працюють до 20.00. Також на 4 станціях області не дозволена посадка пасажирів на залізничний транспорт.

Від 26 жовтня, у відповідності з рішенням Державної комісії, на території Хмельниччини до “червоного” списку увійдуть також міста Кам’янець-Подільський та Шепетівка, а також райони: Кам’янець-Подільський, Летичівський та Ярмолинецький.

Решта міст та районів Хмельницької області – у помаранчевій зоні. “Жовтих” та “зелених” зон на території краю не визначено.

Нове карантинне зонування діятиме протягом 14 днів.

«Жоден обласний центр не потрапив до «зеленого» рівня. До «червоного» рівня віднесено 100 адміністративних одиниць: усі 15 адміністративних одиниць Луганської області через перевищення показника зайнятості ліжок у 75% 5 днів поспіль та додатково 85 адміністративних одиниць з 18 регіонів України через перевищення показника захворюваності за останні 14 днів у 320 осіб на 100 тисяч населення», – зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter