Новини
Вибори

Поліція Хмельниччини отримала 12 повідомлень про порушення виборчого процессу (ВІДЕО)

Усі виборчі дільниці наразі працюють у штатному режимі.

За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Валентина Білянського, лише одна дільниця в Кам’янці-Подільському відкрилася із запізненням на 35 хвилин через неналежну організацію роботи комісії, що не встигла вчасно розкласти необхідну документацію. 

8 із 12 повідомлень – скарги громадян на осіб, які проводять анонсоване раніше всеукраїнське опитування

Ще одне повідомлення стосувалося голови однієї з виборчих комісій, який прийшов на робоче місце у стані алкогольного сп’яніння.

Освідування у медичному закладі показало наявність 2,8 проміле алкоголю у крові чоловіка.

За перебування на роботі в нетверезому стані стосовного нього склали протокол по ст. 179 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає накладення штрафу від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За одним з повідомлень, яке стосувалося нестачі бюлетенів, виявленої під час їх перерахунку на одній з дільниць Шепетівського району, відкрите провадження за ч. 1 ст. 158 Кримінального кодексу (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі).

Автор: Редактор

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter