Новини
Суспільство

Платників податків Хмельниччини просять використовувати дистанційний формат спілкування

У зв’язку зі спалахом та розповсюдженням коронавірусу COVID-19 та попередженням інфікування і поширення вірусних інфекцій Головне управління ДПС у Хмельницькій області звертається з проханням до платників податків зменшити візити до ЦОП щодо подачі паперових документів та користуватись засобами електронного зв’язку, а саме Електронним кабінетом.

За допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою, а також через офіційний веб-портал ДПС. 

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

У разі виникнення питань щодо користування «Електронним кабінетом» запрошуємо скористуватись Відеоуроком №4 «Листування з ДПС за допомогою Електронного кабінету». Переглянувши даний відеоурок, користувачі зможуть дізнатися, як легко та правильно спрямувати своє звернення до контролюючого органу.

Також в головному управлінні ДПС у Хмельницькій області функціонує електронна поштова скринька km.official@tax.gov.ua

Звертаємо увагу, що звернення, які громадяни надішлють на вказану електронну скриньку, мають бути з відсканованим особистим підписом та із зазначенням місця проживання (реєстрації) або підписані за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Такі листи будуть розглянуті та відповіді на них будуть надані у терміни, визначені статтею 20 Закону України «Про звернення громадян».

Звернення, які громадяни надішлють на вказану електронну скриньку БЕЗ сканованого особистого підпису та БЕЗ зазначення місця проживання (реєстрації), будуть повернуті без розгляду протягом 10 днів із відповідним роз’ясненням відповідно до вимог ст. 5 Закону України «Про звернення громадян».

У головному управлінні ДПС Хмельниччини просять з розумінням поставитись до ситуації, що склалася та використовувати зручні та безпечні способи комунікації з ГУ ДПС в області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter